НОВИНИ

Рилски спортист спечели първа титла в НБЛ

Самоковци спечелиха серията с Балкан с 3:1 успеха.

Милен Костов
от Милен Костов
21:00, 30.05.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Рилски спортист шампион
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Рилски спортист победи Балкан с 81:69 в четвъртия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига. След 3:1 победи в серията самоковци завоюваха първа историческа титла за своя клуб.

Сюприйм Хана откри резултата в зала “Арена Ботевград”, но гостите отговориха с 6 поредни точки след кошове на капитана Чавдар Костов, Майкълин Скот и Алекс Симеонов.

Завръщането в игра на капитана Димитър Димитров даде устрем на домакините за обрат. Те поведоха с 16:15, след отлични изяви в преден план на Йордан Минчев и Николай Грозев. Частта все пак завърши при равенство след тройка със сирената на Деян Карамфилов.

Втората четвърт започна по идентичен начин. Майкъл Диксън реализира два фаула, след което самоковци осъществиха серия от 9 безответни точки. Възпитаниците на Васил Христов обаче отговориха с 5 поредни пункта и изравниха при 27:27.

С точни изстрели от наказателната линия Майкълин Скот и Джон Флорвиъс, играчите на Любомир Киров извоюваха аванс от 3 точки на почивката - 30:27.

След паузата гостите започнаха по-резултатно и поведоха с 8 точки след кошове на Джоузеф Лоусън и Алън Арнет. Димитър Димитров и Майки Диксън се постараха изоставането на домакините да е само 2 точки преди заключителните 10 минути на двубоя.

Баскетболистите в бяло побързаха да върнат преднината си в мача, но гостите показаха борбеност и отново постигнаха ценен аванс от 9 точки след две тройки на Александър Янев. До края на двубоя шампионите не успяха да погасят изоставането си и предадоха титлата в ръцете на своя достоен конкурент.

Най-резултатен за победителите бе Александър Янев, който отбеляза 26 точки от резервната скамейка. За ботевградчани капитанът Димитър Димитров се отчете с 22 точки, също като резерва.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скулпторът Павел Койчев отпразнува своята 85-годишнина с изложба
Скулпторът Павел Койчев отпразнува своята 85-годишнина с изложба
"Подкрепи една мечта": Бал при президента за ученици в неравностойно положение (СНИМКИ)
"Подкрепи една мечта": Бал при президента за ученици в неравностойно положение (СНИМКИ)