НОВИНИ

Робърта отново герой за Левски при обрат във Враца

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:04, 13.03.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
робърта отново герой левски обрат враца

Националът на Кюрасао за пореден път демонстрира колко е важен за "сините", вкарвайки два гола и асистирайки за третия при победата на Левски като гост на Ботев (Враца) с 3:1.

Успехът доближи възпитаниците на Славиша Стоянович до участие в първата четворка от втората осмица на таблицата в Първа Лига. "Сините" вече имат актив от 24 точки и заемат 9-то място, докато "врачани" остават 11-ти с 18 пункта пет кръга преди края на редовния сезон.

На стадион "Христо Ботев" във Враца домакините взеха ранен аванс чрез Костадин Ничев, който бе оставен непокрит на далечната греда и с мощен удар с десния крак откри резултата в 7-та минута.

След четвърт час игра Ботев получиха златен шанс да удвоят преднината си от дузпа. Зад бялата точка застана Даниел Генов, но неговият изстрел срещна гредата.

В средата на полувремето Начо Монсалве получи травма при едно единоборство с Генов и малко по-късно бе заменен от Симеон Славчев. Притеснителното за Левски беше, че Монсалве бе изнесен на носилка и беше директно откаран към градската болница във Враца за по-обстойни изследвания.

"Сините" изравниха резултата в 57-та минута, когато Робърта се извиси в наказателното поле след центриране от ъглов удар и с глава възстанови паритета.

Само две минути по-късно, роденият в Нидерландия футболист, отново с глава, отклони към Живко Атанасов, който не сбърка от близка дистанция за 2:1 в полза на Левски.

За крайното 3:1 точен отново беше Робърта, като този път нападателят се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мартин Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови арести на опозиционери в Москва
Масови арести на опозиционери в Москва
Регистърът за ваксинации може да заработи отново в четвъртък
Регистърът за ваксинации може да заработи отново в четвъртък