НОВИНИ

Роберто Манчини: До първия гол ни беше трудно

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:39, 29.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
роберто манчини първия гол беше трудно

Наставникът на Италия Роберто Манчини остана доволен от успеха на неговия тим в София, който беше втори пореден за "адзурите" в световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

Бившият наставник на Интер и Манчестър Сити акцентира върху факта, че преди вчера Италия никога не беше печелила на българска земя и че традиционно в София се играе трудно.

"Срещнахме отбор, който се защитава по чудесен начин. Беше ни трудно. Срещу такъв отбор няма достатъчно пространства, до първия гол беше така, трудно. Беше от голямо значение да вкараме точно преди почивката, защото така се отвори мача.

Не беше лесен мач. Знаете, че Италия никога не е печелила тук до днес. Това е труден терен за игра. А и всички срещу Италия дават повече от 100 процента", каза селекционерът на "адзурите".

Манчини допълни и, че в сгъстения цикъл е нямало как да не направи промени, за да съхрани силите на част от своите футболисти в преследването на класиране за Световното.

"Направихме промени, защото много мачове се събират. Има още 6 мача, а ако искаме да се класираме, трябва да ги спечелим всичките. Наистина изглежда, че Италия и Швейцария са основните фаворити за класиране от тази група", завърши Манчини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тридневна карантина в Бризбейн заради 7 нови случая на COVID-19
Тридневна карантина в Бризбейн заради 7 нови случая на COVID-19
Бетонирани дървета по пътя София - Варна
Бетонирани дървета по пътя София - Варна