НОВИНИ

Роджър Федерер: Мисля, че всички вярваме, че Яник Синер не е направил нищо нередно

Въпреки че подкрепи по-младия си италиански колега, световната тенис-икона заяви, че антидопинговите органи трябва да отговорят на въпроси, свързани с видимия двоен стандарт.

Роджър Федерер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:17, 03.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната тенис-икона Роджър Федерер заяви днес, че антидопинговите органи трябва да отговорят на въпроси, свързани с видимия двоен стандарт, приложен към лидера в ранглистата на АТР Яник Синер. Италианецът избегна отстраняване и каквито и да е санкции, въпреки че даде две положителни проби по-рано тази година. Малко по-късно той се раздели с треньора си и физиотерапевта си.

20-кратният победител в турнирите от Големия шлем нарече "драмата" около по-младия си италиански колега "сложна ситуация и кошмар за всеки спортист". Но също така изрази увереността си, че Синер не е използвал умишлено забраненото вещество клостебол.

"Това не е нещо, което бихме искали да виждаме в нашия спорт. Този тип новини – дали е направил нещо или не. . .Това е просто шум, който не ни е нужен", заяви Федерер в интервю за предаването "Today" на телевизия NBC във вторник.

"Разбирам разочарованието от факта как се отнасят с него и как с другите, и мисля, че точно до тук се свежда всичко. Мисля, че всички вярваме, че Яник не е направил нищо нередно. Но непоследователността в момента, когато станаха ясни резултатите, че не са били на 100 процента сигурни в тях, а пък останалите не знаеха какво точно се случва и защо – ето това е въпросът, на който трябва да се отговори", обясни къде вижда казус Маестрото от Базел.

"Но това, което се случи, това е и фактът, който имаме срещу нас. Трябва да се доверим на процесите и на хората, които участват в тях", заяви още швейцарският тенисист.

Федерер е в Ню Йорк, за да популяризира книгата си и заяви, че днес ще изгледа мачовете от вечерната сесия на Откритото първенство на САЩ. Реално за него това е първото му завръщане на стадион Артър Аш след оттеглянето му от тениса преди две години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 12 мигранти са загинали след преобръщане на лодка в Ламанша
Най-малко 12 мигранти са загинали след преобръщане на лодка в Ламанша