НОВИНИ

Рома излъга Аякс и ще играе на 1/2-финал в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:09, 15.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
рома излъга аякс играе финал лига европа

Двата отбора завършиха наравно 1:1 на "Стадио Олимпико" и по този начин с общ резултат 3:2 "римските вълци" продължават към последните четири във втория по сила европейски клубен турнир.

Както и преди седмица в Амстердам, така и днес в Рим, може би, Аякс беше по-дейният от двата отбора, но домакините дочакаха своя миг, за да вкарат така важния гол, който разколеба допълнително гостите.

През първата част отбора на Ерик тен Хааг бе по-активния на терена, но той така и не успяваше да намери пролука в италианската отбрана, като в интерес на истината Рома беше съставът, който създаде по-интересните ситуации през първите 45 минути.

Само три минути след подновяването на играта обаче ювелирен пас намери 19-годишния Брайън Броби и влезлият на почивката нидерландец елегантно преодоля Пау Лопес, вкарвайки за 1:0 в полза на Аякс.

В 55-та минута Душан Тадич бе точен за 2:0 при добавка след изстрел на Броби, но след преглед със системата ВАР Антъни Тейлър маркира нарушение срещу Хенрих Мхитарян от Рома и в край на сметка попадението не бе зачетено.

Аякс продължи да натиска "вълците", но в 71-та минута нидерландците бяха хванати неподготвени, когато Рома разви чудесна контраатака по лявото крило, която завърши с успоредно центриране на Калафиори към Джеко, който отблизо нямаше как да сбърка, изравнявайки резултата на "Олимпико".

До края гостите не застрашиха сериозно вратата на Пау Лопес и така Рома си гарантира място в 1/2 финалите на турнира, където ги очаква сблъсък с един от фаворитите в надпреварата Манчестър Юнайтед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома излъга Аякс и ще играе на полуфинал в Лига Европа
Рома излъга Аякс и ще играе на полуфинал в Лига Европа
Полша изгони трима руски дипломати, Русия обеща да изгони трима полски
Полша изгони трима руски дипломати, Русия обеща да изгони трима полски