НОВИНИ

Рома победи Юнайтед в протоколния реванш след ново голово шоу

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 07.05.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
рома победи юнайтед протоколния реванш ново голово шоу

"Римските вълци" спечелиха с 3:2 реванша на "Стадио Олимпико" и напуснаха с високо вдигната глава тазгодишното издание на Лига Европа.

Виненочервените бяха разбити с 2:6 преди седмица в Манчестър и днес играха за честта си, като напълно заслужено стигнаха до победата, която дори можеше да бъде по-изразителна, ако не бяха чудесните намеси на Давид Де Хея.

Това беше и последният двубой в евротурнирите за наставника на италианския клуб Пауло Фонсека, след като по-рано през седмицата стана ясно, че той ще бъде заменен от Жозе Моуриньо.

В 39-та минута Юнайтед малко изненадващо поведе, след като Фред изведе Кавани в отлична позиция сам срещу вратаря и уругваецът нямаше как да сбърка за 0:1.

Рома обаче осъществи бърз обрат между 57-та и 60-та минута, като точни бяха Един Джеко и Браян Кристанте. Първо босненцът изравни с глава от близо след подаване на Педро,а само три минути по-късно Кристанте се възползва от грешка на Фред и разстреля Де Хея с удар от дистанция.

Тази преднина се задържа обаче само осем минути, тъй като Единсон Кавани се разписа за втори път, вкарвайки с глава след центриране на Бруно Фернандеш.

"Вълците" все пак си заслужиха победата в 83-та минута, когато при изстрел на младия поляк Никола Залевски топката се отклони от тялото на Алекс Телеш и влетя в мрежата на гостите за крайното 3:2.

Въпреки тази загуба, Манчестър Юнайтед стана втория финалист в Лига Европа, след като спечели с 8:5 в общия резултат. Впрочем, това се превърна и в най-резултатния полуфинал в историята на надпреварата.

Така на 26 май футболистите на Оле Гунар Солскяер ще се изправят на финала в Гданск срещу Виляреал, воден от Унаи Емери, който преследва четвърти трофей в турнира. От друга страна пък Солскяер преследва първи триумф начело на "червените дяволи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Хаджигенов: Камелия Нейкова е единствената професионална кандидатура
Николай Хаджигенов: Камелия Нейкова е единствената професионална кандидатура
Мими Христов започва от 1/8 финалите на квалификацията в "Арена Армеец"
Мими Христов започва от 1/8 финалите на квалификацията в "Арена Армеец"