НОВИНИ

Рома пречупи десет от Фиорентина с два гола на Дибала

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:04, 16.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
рома пречупи десет фиорентина два гола дибала
Слушай новината

Отборът на Рома постигна важна победа в преследването на местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, след като надигра с 2:0 състава на Фиорентина в среща от 18-ия кръг на Серия "А".

Двубоят на "Стадио Олимпико" започна равностойно, като в първите двайсетина минути и двата тима отправиха по един далечен удар, но вратарите Руи Патрисио и Пиетро Терачано направиха необходимото, за да запазят нулевото равенство.

Така се стигна до 23-аминута, която беше повратно за развитието на целия мач, тъй като гостите от Флоренция останаха с човек по-малко след втория жълт картон на Додо.

Домакините се възползваха от численото си предимство и в 40-та минута Пауло Дибала даде аванс на "вълците", разписвайки се с удар от въздуха от дъгата на наказателното поле. При изстрелът на аржентинеца се получи и лек рикошет, който обърка стража Терачано и в крайна сметка топката мина през краката му преди да се оплете в мрежата на "виолетовите".

След почивката Рома продължи да доминира, като в 50-та минута турчинът Мехмет Зеки Челик уцели гредата, а малко по-късно пропуск направи и Тами Ейбрахам.

Все пак логичното се случи в 82-ата минута, когато Ейбрахам асистира на Дибала, а аржентинецът вкара втория си гол в мача, с което сложи и точка на спора.

С успеха римляните събраха 34 точки на 7-о място в подреждането, като с идентичен актив са още градския съперник Лацио и Аталанта, които са съответно 5-и и 6-и. Фиорентина пък се намира на 10-а позиция с актив от 23 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият министър по миграцията ще посредничи за приемането на България в Шенген
Гръцкият министър по миграцията ще посредничи за приемането на България в Шенген
Надежда Нейнски: Президентът цели да има избори и да управлява през служебни правителства
Надежда Нейнски: Президентът цели да има избори и да управлява през служебни правителства