НОВИНИ

Рома се похвали с Матс Хумелс

Италианците добавиха солидна доза опит към своите редици

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:03, 05.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
марко ройс матс хумелс пътят лондон лондон
Снимка:
Слушай новината

Рома добави сериозна доза опит към своя състав. Италианците се сдобиха с ново попълнение в първите дни на новия месец. Цветовете на римските „вълци“ ще защитава Матс Хумелс, обявих тази вечер официално от клуба. Германецът и тимът от Рим си стиснаха ръцете за един сезон. Според италианските медии защитникът ще получава заплата от 2.5 милиона евро, като в нея са предвидени и бонуси.

Той прекара последните пет години в Борусия Дортмунд, но в края на миналия сезон се превърна в свободен агент. 35-годишният футболист се сдоби със статута на легенда в историята на германците, които през 2023/2024 се пребориха за място на финала в Шампионската лига. Ветеранът изигра общо 40 мача във всички турнири с екипа на „жълто-черните, отчитайки се с 4 гола и една асистенция. Също така попадна в Идеалния отбор на сезона в турнира на богатите.

За бившия германски национал това бе втори период в тима от Дортмунд след този от 2008 до 2016 година. Срещу неговото име личат две титли в Бундеслигата, като на два пъти завоюва и Купата на Германия. Може да се похвали и с една суперкупа на страната при престоя си в Борусия.

Преди това Хумелс бе сред ключовите фигури на Байерн Мюнхен. Колекцията му от трофеи с баварците е още по-сериозен. Световният шампион с Германия стана трикратен първенец в Бундеслигата. Освен това на три пъти спечели Суперкупата на Германия и веднъж Купата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева отпадна в третия кръг на US Open при девойките
Росица Денчева отпадна в третия кръг на US Open при девойките