НОВИНИ

Рома срещу Фейенорд в спор за първия трофей от Лига на конференциите

рома фейенорд спор първия трофей лига конференциите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:47, 25.05.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт

Първият в историята финал на новосъздадения евротурнир Лига на конференциите ще се проведе тази вечер. Двата състава, изминали целия път в надпреварата, са Рома и Фейенорд. Мачът в Тирана започва в 22.00 часа българско време.

Отборът на Жозе Моуриньо завърши на шестото място в крайното класиране на Серия А. Тимът успя да се поздрави с едва два успеха в последните си осем мача. Миналия петък футболистите на Моу прекъснаха негативната си серия, побеждавайки Торино с 3:0. В Лигата на конференциите Рома финишира на първата позиция в своята група, след което последваха победи над Витес, Бодо/Глимт и Лестър.

При успех на Рома Жозе Моуриньо ще се нареди до титани като Джовани Трапатони и Удо Латек, които са триумфирали в три европейски турнира. Очакванията са португалският треньор да заложи на познат състав. Дилемата пред Специалния е дали да рискува с арменския ас Хенрик Мхитарян от първата минута. Най-вероятно Мхитарян няма да играе цял мач, като мястото му на терена ще заемат Кристанте и Оливейра.

Фейенорд от своя страна спечели бронзовите медали в нидерландското първенство. До миналия уикенд тимът беше в серия от 11 мача без поражение. Преди седмица обаче играчите на Арне Слот допуснаха поражение в домакинството си на Твенте с 1:2.

Фейенорд изглеждаше много добре в плейофите на Лигата на конференциите. На полуфиналите отборът победи Марсилия (3:2 и 0:0), преди това се справи със Славия Прага (3:3 и 3:1) и Партизан (2:5 и 3:2).

И за двата състава предстоящият финал е единствената останала възможност за трофей през отминаващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1,1 млн. къса цигари задържаха митнически служители на летищата в страната за 4 месеца
Над 1,1 млн. къса цигари задържаха митнически служители на летищата в страната за 4 месеца
Станимир Стоилов бе избран за треньор №1 в анкетата на футболистите
Станимир Стоилов бе избран за треньор №1 в анкетата на футболистите