НОВИНИ

Роман Цветков: За мен тези деца са уникални

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:09, 07.10.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
роман цветков мен деца уникални
Слушай новината

Треньорът на националния отбор на България по бокс за юноши Роман Цветков не спести похвалите за своите момчета за представянето им на Европейското първенство в Монтесилвано, Италия.

Родните таланти спечелиха общо четири медала - един сребърен и три бронзови. В категория до 57 килограма Викторио Илиев загуби в много оспорван финал от от азербайджанеца Махамадали Гасимзаде, а бронзови отличия завоюваха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48) и Алейна Мехмед (80).

След края на турнира Цветков изрази мнение, че абсолютно всички са се представили много силно, като нито един от тях не е бил категорично надиграван в срещите си.

"Четири медала от общо 8 участника е много силен резултат за нас. Поздравявам тези прекрасни деца, за мен те са уникални. Всички играха изключително силно и нито една от загубите не бе с категорично надиграване. Напротив – някои от тях дори бяха по-пресилени, отколкото трябваше. Особено тази „тънка“ загуба на Ангел (Димитров, 48 кг) от местния боксьор (Антонио Марсала). Като цяло съм много доволен и се радвам, че тази година работих с такива деца", коментира Цветков.

Наставникът на юношите изрази още надежда, че талантите ни ще продължат развитието си и по клубовете в следващите няколко месеца.

"Най-важното за всички нас, боксовото семейство, е да съхраним тези деца и да продължим да ги развиваме. До края на годината няма друг международен турнир, имаме държавно първенство, а сега те трябва и да се върнат в училище. Важно е да продължат обучението си, защото тук не става въпрос само за изграждане на боксьори, но и на качествени хора и личности", заяви Роман Цветков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър: Служебният кабинет не закупува самолети, а събира оферти
Военният министър: Служебният кабинет не закупува самолети, а събира оферти
Слънчево време през почивните дни
Слънчево време през почивните дни