НОВИНИ

Роналдо иска да си тръгне от Манчестър Юнайтед

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:19, 03.07.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е поискал от клуба да си тръгне от стадион "Олд Трафорд" през лятото, за да премине в отбор, който ще участва в Шампионската лига, съобщават английските медии.

Роналдо се завърна при "червените дяволи" преди година и отбеляза 24 гола в 38 мача във всички турнири през изминалата кампания, но тимът не спечели трофей и не успя да се класира за Шампионската лига. Според информацията 37-годишният футболист, който за последно е участвал във втория по сила европейски клубен турнир със Спортинг Лисабон през 2002/03, не иска да прекара последните години от кариерата си в отбор, който не може да се бори за трофеи и няма да участва в ШЛ.

Към момента не е ясно дали Роналдо е водил разговори с друг клуб, но се очаква ръководството на Юнайтед да направи всичко възможно да го задържи на "Олд Трафорд". Твърди се, че португалецът е разочарован и от липсата на трансферна активност от клуба, тъй като до момента не е привлечен нито един нов футболист.

Новият мениджър Ерик Тен Хаг също иска по-голямата част от новите попълнения да са финализирани преди 8 юли, когато Юнайтед заминава на предсезонно турне. За трансфер на "Олд Трафорд" са спрягани Френки де Йонг от Барселона, Тирел Маласия от Фейенорд и Лисандро Мартинес от Аякс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Обажданията продължават, натискът е през приятели
Тошко Йорданов: Обажданията продължават, натискът е през приятели
Борис Бонев: Целта ни е повече хора да преминават към абонаментните карти
Борис Бонев: Целта ни е повече хора да преминават към абонаментните карти