НОВИНИ

Роналдо няма спиране, Ал Насър ликува в Азиатската Шампионска лига

Португалецът отново записа името си сред голмайсторите за тима от Рияд, който трумфира за първи път през сезона в турнира

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
08:01, 01.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Роналдо няма спиране, Ал Насър ликува в Азиатската Шампионска лига
Снимка: AlNassr FC/X
Слушай новината

Кристиана Роналдо и Ал Насър ликуват за първи път през новия сезон в Азиатската Шампионска лига. Португалецът и неговите съотборници отказаха Ал Раян с 2:1 в мач от втория кръг на Западната група, който с изигра на „Кинг Суад Юнивърсити Стейдиъм“.

Португалският национал не пропусна да запише името си сред голмайсторите в поредна сеща (б.а. - 904 гол в кариерата му), а Садио Мане също вкара едно попадение за тима от Рияд, докато за катарците точен бе Рожер Гедеш. Петкратният носител на "Златната топка" посвети гола на своя баща - покойният Жозе Даниш Айверо, който щеше да празнува рожден ден.

Успехът бе достатъчен за футболистите на Стефано Пиоли да се наредят на третото място във временното класиране в групата с 4 точки, а катарският отбор е на предпоследната 11-та позиция и няма никакъв точков актив. В следващия кръг Роналдо и компания ще се отправят към Иран за визита на Естеглал, докато ден преди това Ал-Раяйн ще приеме друг саудитски отбор – Ал-Ахли.

Садио Мане зарадва домакините в края на първото полувреме. Той намери начин да открие резултата в добавеното време на първото полувреме след асистенция на Султан Ал Ганам.

Саудитите покачиха резултата на 2:0 още в началото на второто полувреме, а в прегръдките на своите съотборници попадна Кристиано Роналдо. Неговото настроение обаче бе веднага помрачено, тъй като попадението бе отменено след намесата на ВАР.


Все пак португалецът прониза вратата на гостите в 76-та минута и тимът от Рияд погледна смело към победата. 13 минути по-късно Рожер Гедеш върна един гол и даде надежди на катарците, че могат да си тръгнат с по-добър резултат, но в крайна сметка това не се случи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо зачестяват случаите на "ало" измами в Хасково
Защо зачестяват случаите на "ало" измами в Хасково