НОВИНИ

Роналдо получи специална награда от ФИФА за световния рекорд

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:51, 17.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
роналдо получи специална награда фифа световния рекорд
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо бе удостоен със специална награда по време на церемонията по връчването наградите на ФИФА за "Най-добър футболист" през изминалата 2021 година.

В края на годината 36-годишният Роналдо отбеляза своя 115 гол за Португалия, с което подобри постижението на иранеца Али Даеи от 109 гола и постави нов световен рекорд за най-много голове с националната фланелка.

"Много благодаря. Наградата е много красива. Искам да благодаря на моите съотборници в националния отбор, с които съм играл рамо до рамо през последните 20 години. Никога не съм си помислял, че ще подобря този рекорд и да вкарам 115 гола за Португалия. Горд съм с тази специална награда от ФИФА, организация, която много уважавам. Благодаря на семейството ми, на жена ми и децата ми. Скоро отново ще ставам баща (смее се). Това е върховно постижение. Чувството да съм голмайстор №1 в историята е прекрасно", заяви Роналдо при получаването на приза.

"Все още имам страстта към играта, не само да вкарвам голова, а да се забавлявам. Играя футбол от 5-6 годишен. Когато съм на терена, било то на мач или на тренировка, все още се наслаждавам на играта. Мотивацията ми все още е там. Скоро навършвам 37 години, чувствам се добре. Трудя се усърдно от 18-годишна възраст и ще продължавам да го правя. Искам да продължа да го правя още 4-5 години", завърши Роналдо.

Португалецът попадна сред най-добрата единайсеторка на ФИФА за 2021 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генералният секретар на ООН призова за незабавни действия срещу неравенството
Генералният секретар на ООН призова за незабавни действия срещу неравенството
Стоичков: Левандовски заслужено е №1 в света!
Стоичков: Левандовски заслужено е №1 в света!