НОВИНИ

Роналдо: Срещу ПАОК ще бъде трудно, но с работа и с Божията помощ ще излезем победители

роналдо паок трудно работа божията помощ излезем победители
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
17:06, 20.06.2022
Чете се за: 05:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят Роналдо даде първото си интервю като футболист на Левски пред клубната телевизия на „сините“.

„Чувствам се много добре в Левски, цялата организация по посрещането ми бе прекрасна. Ще направя всичко възможно да оправдая признанието и винаги да излизам като победител“, започна бразилецът.

Офанзивният футболист разкри, че е избрал да се присъедини към Левски заради историята на клуба и заради феновете на тима. Той призна, че за всеки футболист е мечта да играе за отбор като Левски.

„Избрах Левски заради историята на клуба и заради чудесната публика, която кара всеки играч да се чувства комфортно да играе и съм истински щастлив да бъда тук. Със сигурност всеки футболист мечтае да играе за тим като Лески“, заяви кариоката.

Роналдо смята, че „сините“ могат да отстранят гръцкия ПАОК в Лигата на конференциите с много работа и с Божията помощ и добави, че основната цел, която си е поставил е да реализира много голове със „синята“ фланелка.

„В Левски целите са със сигурност големи. Трябва да работим усилено, за да можем да преминем през тази фаза успешно, а индивидуалните цели, които искам да постигна са да вкарвам повече голове. Но на първо място мисля да помагам за благото на отбора и след това да мисля за личните. Никога не съм си представял, че ще играя такива мачове, но това е голяма възможност. Срещу ПАОК ще бъде трудно, но с работа и Божията помощ ще излезем победители“, каза новото попълнение на 26-кратните шампиони.

Той разкри, че подкрепата, която е получил при дебюта си за Левски в контролата със Септември (1:1) го е накарала да се чувствам много комфортно на терена. Нападателят е убеден, че с подкрепата на привържениците, Левски ще постигне много победи за в бъдеще.

„На контролата в събота не бях подготвен за такова посрещане. За първи път в приятелски мач виждам публика, която да е толкова гореща. Отскоро съм в тима, но феновете по трибуните ме накараха да се чувствам много комфортно докато играех на терена. Убеден съм, че с тяхната подкрепа ще постигнем много победи за в бъдеще“, категоричен е Роналдо.

Бразилецът разкри, че адаптацията му към тима ще бъде по-лесна и по-бърза от очакваното, заради помощта на двамата му сънародници Уелтън и Цунами, както и на старши треньора Станимир Стоилов. Роналдо добави, че въпреки краткия си престой в Левски, е разбрал всъщност колко добър наставник е Стоилов.

„В отбора има и двама мои сънародници – Уелтън и Цунами, те са много добри хора и невероятни футболисти. С тях адаптирането ми ще бъде много по-лесно и по-бързо от очакваното. Старши треньорът Стоилов също ми помага да се адаптирам към работния процес с напътствията му. Благодарен съм му за доверието, за едва няколко дни аз успях да усетя колко добър наставник е той“, каза 21-годишният играч.

Той заяви, че за него няма значение на коя позиция ще играе в атаката на Левски.

„Нямам любима позиция на терена. Просто обичам да играя, няма значение за мен дали от ляво, от дясно или в центъра. Важното е да играя там, където треньорът прецени“, каза още Роналдо.

Новото попълнение на „сините“ разкри как всъщност е бил кръстен „Роналдо“.

„Името ми са го избрали баща ми и неговият брат, които много са харесвали Роналдо Феномена. В началото на века той е изпъквал много пред останалите футболисти. Щастлив съм, че носа това име. Когато вкарвам голове, ги посвещавам на брат ми, който почина“, каза футболистът.

Роналдо отправи послание към феновете, че ще носи фланелката на Левски с голямо достойнство.

„На привържениците искам да кажа, няма да е лесно за един бразилец като мен да сбъдна мечтата си, но когато това се случи, ще бъда много щастлив. Фланелката на Левски ще бъде носена от мен с голямо достойнство“, завърши Роналдо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция
Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция
Двама души са загинали в катастрофа на пътя между Пловдив и Карлово
Двама души са загинали в катастрофа на пътя между Пловдив и Карлово