НОВИНИ

Росен Барчовски: Днес съм много щастлив и горд

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:17, 21.02.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Баскетбол
росен барчовски съм щастлив горд

Старши-треньорът на националният отбор по баскетбол Росен Барчовски напълно заслужено беше с приповдигнато настроение след снощната победа срещу Латвия, която класира "лъвовете" за първи път на Европейско Първенство след 10 години.

„Много съм щастлив. Много съм горд с играчите си. Беше голям успех за българския баскетбол. 2011 играхме за последно на Европейско първенство, преди 10 години и пак бях в отбора. Ще е третото ми европейско“, каза развълнуваният селекционер на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски след успеха над Латвия с 66:65 в Рига, който класира България за финалите на Европейското първенство по баскетбол, което ще се проведе в Германия, Чехия, Грузия и Италия.

Барчовски акцентира върху това, че самата игра наистина не е била много красива, но поздрави своите играчи за показания характер.

„Не беше хубав мач. Но показахме характер. На края играхме умно, с голямо сърце. Благодаря на Дий Бост. Пет години играе като българин. Днес се чувствам много по-добре отколкото преди 10 години, и много щастлив. През целия мач вярвах в отбора. Нямаше момент, в който да помисля, че няма да се получи“, каза още селекционерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов пропусна врата и не завърши слалома в Кортина, титла за Норвегия
Алберт Попов пропусна врата и не завърши слалома в Кортина, титла за Норвегия
Австрийка с титла в масовия старт на световното по биатлон
Австрийка с титла в масовия старт на световното по биатлон