НОВИНИ

Росен Барчовски: Избирането на Везенков за MVP на Евролигата е повод за огромна гордост

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:54, 20.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
росен барчовски избирането везенков mvp евролигата повод огромна гордост
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи като "повод за гордост" определянето на Александър Везенков за избор на най-полезен играч (MVP) през този сезон в най-престижния европейски клубен турнир - Евролигата.

Барчовски разкри, че лично е поздравил звездата на националния отбор след спечелването на приза, което беше обявено в четвъртък.

"Това е огромно признание за българския баскетбол. Ние сме имали в далечното минало водещи реализатори в Европа, най-добри играчи и в женския, и в мъжкия баскетбол, само че оттогава мина много време. Искрено го поздравих, той ми отговори", сподели наставникът на БК ЦСКА.

Баскетболният специалист допълни още, че е огромно признание за един българин да се нареди до всички останалите именити състезатели, които не само са печелили наградата, а след това са успявали да оставят диря и в НБА.

"Огромно признание за всички. Само като погледнете списъка с тези, които са печелили, има огромни имена, великани. Първият е Тони Паркър, след това са все от такова ниво, оставили диря в НБА и световния баскетбол. Сега до тях е един българин. Това е огромна гордост", коментира Росен Барчовски.

Припомняме ви, че този страхотен сезон за Александър Везенков и неговия Олимпиакос може да продължи с триумф в Евролигата, ако в неделя гръцкият гранд победи Реал Мадрид в големия финал на надпреварата в Кауанас, Литва от 20.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов продължава с негативната серия в Токио
Даниел Иванов продължава с негативната серия в Токио
Русе е сред най-шумните градове в страната
Русе е сред най-шумните градове в страната