НОВИНИ

Росен Барчовски пред БНТ: Имаме шансове в евроквалификациите, Везенков ще дойде направо на европейското

росен барчовски бнт имаме шансове евроквалификациите везенков дойде направо европейското
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 09.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на баскетболния национален отбор на България Росен Барчовски даде интервю пред БНТ, в което коментира жребия за квалификациите за Евробаскет 2025 и предстоящата предолимпийска квалификация в Истанбул между 12 и 20 август.

По пътя към европейското първенство след две години "лъвовете" ще трябва да се преборят с отборите на Германия, Черна гора и Швеция, като от тях три състава ще се класират за шампионата.

Барчовски определи групата като "приемлива" и разкри дали голямата ни баскетболна звезда Александър Везенков ще може да помогне на тима ни в тези квалификации.

"Съперниците за нас са трудни или много трудни. Тези, според мен, са от първите, така че жребият е приемлив. Аз смятам, че ако сме в добро състояние, добра мотивация и се съберем най-доброто ще имаме шансове", започна българският наставник.

"Дайте да смятаме, че Александър Везенков няма да може да помогне. Нека той да си гледа НБА и да успява там, а пък ние ще му се радваме. Ще се борим без него. Когато стигнем на европейското, тогава и той ще дойде", коментира още Барчовски.

Селекционерът на баскетболните национали коментира още и какво очаква от предолимпийската квалификация в Истанбул, Турция. "Трикольорите" заминават за южната ни съседка в четвъртък (10 август) със самолет, а тази вечер от 18:00 часа ще проведат последната си тренировка на родна земя в зала "Триадица".

"Само първият се класира. Имайки предвид, че Турция е домакин нещата вече са предначертани само че не в моята глава и в тези на играчите. Ние сме си мечтатели и отиваме да се представим достойно", завърши Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 жертви след пожар във ваканционна къща във Франция
11 жертви след пожар във ваканционна къща във Франция
Съдът реши: Георги Николаев остава в ареста
Съдът реши: Георги Николаев остава в ареста