НОВИНИ

Росен Барчовски: Това, което правят клубовете и треньорите е достойно за уважение, защото условията са много трудни

росен барчовски правят клубовете треньорите достойно уважение условията трудни
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
21:36, 01.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на баскетболния ЦСКА и националния отбор при мъжете Росен Барчовски направи обзор на изминалата 2023-а година.

Обобщавайки изминалите 12 месеца, Барчовски сподели, че на клубно ниво годината за него при "червените" е била "добра", докато в представителния ни тим е била изпълнена задачата минимум, а именно класиране за основната фаза на квалификациите за Евробаскет 2025.

"Добра година. Разбира се, можеше и още, но и това не е малко като за първа в ЦСКА. В националния отбор свършихме програмата минимум. Това е от гледна точка на баскетбола, а от здравословна – около мен всички са живи и здрави, което е най-важното", започна българският специалист.

"Предвид обстановката в света в момента, според мен, най-важното, което трябва да си пожелаваме, е да има мир, да има здраве. А иначе, ако дойдат и някакви успехи и имаме късмет, ще е добре", допълни Барчовски.

Старши треньорът на ЦСКА сподели своите впечатления от случващото се в българското клубно първенство, като самият той изрази мнение, че шампионатът отдавна не е бил толкова оспорван и изрази уважението си към всички баскетболни клубове и треньори, които са принудени да се справят в много трудни условия за работа.

"Не си спомням отдавна толкова оспорвано първенство, това е и мнението на всички. Трудни мачове. Всички отбори затрудняват тези, които на хартия са фаворите. Разбира се, класирането постепенно започва да се подрежда така, както се очакваше. В дългата серия от мачове нещата ще си дойдат на мястото. За нивото винаги може да се желае повече, но аз съм реалист и гледам с уважение на българския баскетбол. Това, което правят клубовете и треньорите, е достойно за уважение, защото условията са много трудни, трудно се намира финансиране. Ние имаме 12 отбора в лигата с почти пълен набор от професионални играчи, това са почти 120 човека, така че гледаме оптимистично и с добро настроение", завърши Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ пуска в обращение златни възпоменателни монети
БНБ пуска в обращение златни възпоменателни монети
Бившият австралийски шампион в колоезденето Роан Денис бе обвинен в смъртта на съпругата си
Бившият австралийски шампион в колоезденето Роан Денис бе обвинен в смъртта на съпругата си