НОВИНИ

Росен Барчовски: Вярвам, че ще се класираме напред в Евробаскет 2022

росен барчовски вярвам класираме напред евробаскет 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 04.09.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на България Росен Барчовски коментира третата загуба на тима ни на европейското първенство по баскетбол в Грузия.

В „Тбилиси Арена“ националите ни допуснаха загуба с 81:91 срещу състава на Черна гора, въпреки че „лъвовете“ водеха на полувремето с 46:45 точки.

Барчовски определи като основна причина за поражението на „трикольорите“ лошото начало на третата част, която позволи на черногорците да поведат в резултата с разлика. Специалистът е на мнение че, въпреки загубите, отборът ни играе добре на Евробаскет 2022.

„Много лошото начало на третата част ни коства победата. До този момент водихме играта, а допуснахме да ни поведат с разлика. Загубихме организация в нападение и черногорците се нагодиха на играта ни в защита. Направиха ни разлика 10 точки и ни костваше много усилия, за да изравним, но накрая не успяхме да вземем победата. Съжалявам, този мач бе напълно реално да го спечелим. Въпреки всичко, в голяма част от мачовете играем добре. Чакат ни тежки мачове, но смятам, че е възможно да се класираме напред в турнира“, заяви селекционерът пред камерата на БНТ 3.

Барчовски сподели какво е състоянието на Станимир Маринов, който получи контузия по време на срещата.

„Състоянието на Станимир Маринов е такова, че нямаше как да играе повече в срещата. Каква точно му е контузията, ще разберем тепърва“, лаконичен бе наставникът.

Той коментира и спада в представянето на Дий Бост, в сравнение на изявите му по време на квалификациите за еврошампионата.

„Дий Бост има качества, не мога да кажа какво се случва с него. Той има желание да играе, водихме разговори, готов е, мотивиран е, но реализацията на терена я няма. Прави много асистентции, но му липса бързината и енергията в защита. На този етап това е нашият чужденец и не можем да го заменим с друг. Надявам се в последните два мача Дий Бост ще бъде този, когото познаваме“, каза още Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деян Карамфилов: Трябва да подобрим защитата си, ако искаме да спечелим останалите две срещи
Деян Карамфилов: Трябва да подобрим защитата си, ако искаме да спечелим останалите две срещи
Лия Каратанчева спечели титлата на турнира за жени в София от веригата UTR Pro Tennis Tour
Лия Каратанчева спечели титлата на турнира за жени в София от веригата UTR Pro Tennis Tour