НОВИНИ

България не успя и срещу Черна гора на Евробаскет 2022

живо евробаскет 2022 българия черна гора
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 04.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол допусна третата си поредна загуба в група А на Евробаскет 2022, след като отстъпи с 81:91 на състава на Черна гора.

Момчетата на Росен Барчовски изиграха много стабилно първо полувреме, в което бяха по-добрия отбор на паркета и в крайна сметка се оттеглиха на почивка с аванс от 46:45.

За съжаление, по време на втората четвърт "лъвовете" останах без Станимир Маринов, който получи контузия и след почивката изобщо не се появи в игра.

Началото на третата част беше кошмарно за българите, които допуснаха серия от 0:12, която се оказа решаваща за крайния изход от срещата.

Все пак в средата на решителните десет минути серия от осем поредни точки позволиха на България да поведе при 75:73, но тройка на черногорците отново им върна водачеството при 76:75 и до края те не го изпуснаха.

Над всички отново беше звездата на българския отбор Александър Везенков, който завърши с 26 точки и 8 борби, а силен мач за Българи изигра и Андрей Иванов, който завърши със 17 пункта. За Черна гора най-полезен стана Владимир Михайлович с 23 точки.

Въпреки тази загуба България запазва шансове за класиране на 1/8-финалите, но за целта "лъвовете" трябва да търсят победи в последните си два двубоя от групата срещу Белгия и Грузия. В следващия си мач националите ни се изправят срещу домакина Грузия на 6 септември (вторник) от 20.00 часа българско време, а срещата ще бъде излъчена в ефира на БНТ 3 и на сайта bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Нейков спечели сребърен медал на Европейското по гребане за младежи в Белгия
Емил Нейков спечели сребърен медал на Европейското по гребане за младежи в Белгия
Мартин Стоев: Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс
Мартин Стоев: Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс