НОВИНИ

Ротердам с тюркоазен килим за церемонията по откриването на "Евровизия 2021" (ВИДЕО И СНИМКИ)

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:37, 16.05.2021 (обновена)
Чете се за: 04:22 мин.
Още
ротердам тюркоазен килим церемонията откриването евровизия 2021 снимки
Слушай новината

Церемонията по откриването на "Евровизия 2021" ще се състои тази вечер на круизния терминал в Ротердам и ще приветства участниците с тюркоазен килим. Церемонията може да бъде гледана на живо в канала на "Евровизия" в YouTube. С нея се ознаменува официалният старт на "Евровизия 2021".

Делегациите трябваше да стигнат до круизния терминал с лодка, преди да тръгнат по тюркоазения килим. Но късно следобед пътуванията с лодка до тюркоазения килим бяха отменени. Делегациите ще бъдат отведени директно до килима с автобус.

Миналата година Йелмар ван дер Вел от круизния терминал коментира:

"Това е красиво място с уникална гледка и много специални истории. Разбира се, място за пристигане на международни посетители на града и освен това от години се организират легендарни събития именно там. Ще направим грандиозно откриване, което ще оправдае красивия ни град".

Часове преди официалната церемония българският представител на "Евровизия 2021" Виктория Георгиева сподели развълнувано за днешното откриване на конкурса: "Много съм развълнувана. Това ще е първият "червен килим", на който ще имам възможността да бъда. Остават броени дни до полуфинала на 20 май и нямам търпение да изляза на сцената и да изпълня "Growing Up is Getting Old".

Полската делегация обаче няма да мине по тюркоазения килим.

По време на рутинен тест при пристигането си на мястото на "Евровизия" в събота, член на полската делегация е дал положителен резултат на теста си за COVID-19.

В съответствие със здравния протокол за безопасност този човек сега е в изолация. Като предпазна мярка останалите членове на делегацията също ще преминат PCR тест и са под карантина. В резултат на това полската делегация няма да присъства лично на събитието "Тюркоазен килим".

По време на рутинен тест днес, член и на исландската делегация даде положителен резултат от теста за COVID-19. В съответствие със здравния протокол за безопасност този човек вече е в изолация и като предпазна мярка останалите членове на тяхната делегация също ще преминат PCR тест и ще се самоизолират. Това означава, че исландската делегация вече няма да присъства лично на събитието "Тюркоазен килим" днес.

Като предпазна мярка делегациите от Румъния и Малта няма да участват в церемонията по тюркоазения килим, след двата докладвани преди това положителни тестове за COVID-19 в други делегации, отседнали в същия хотел. Всички членове на малтийската и румънската делегации също ще преминат допълнителен PCR тест.

Румъния

Малта

Българският представител Виктория коментира: "Много е тъжно, че Рафал от Полша, Дади и неговата група от Исландия, Роксен от Румъния и Дестини от Малта няма да успеят да излязат заедно с всички нас на откриването на "Евровизия". Много се надявам, че всички от полската, исландската, румънската и малтийската делегации са добре и много скоро ще се присъединят към нас".

Конкурсът за песен на "Евровизия 2021" се провежда тази година с пълната подкрепа и съдействието на нидерландските власти.

Основната цел е да се създаде изцяло безопасно събитие за COVID-19, а здравето и благосъстоянието на всички, които участват, работят на събитието или в публиката, е най-важният приоритет.

Редица строги мерки, включително изолация, социално дистанциране и редовно тестване, са наложени на всички по съвет на здравните специалисти, за да се гарантира безопасността на всички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Кричим: Рибари от цялата страна се събраха на протест (ОБЗОР)
Напрежение в Кричим: Рибари от цялата страна се събраха на протест (ОБЗОР)
Действията на МВР по време на протестите - основен мотив за освобождаването на Ивайло Иванов
Действията на МВР по време на протестите - основен мотив за освобождаването на Ивайло Иванов