НОВИНИ

Румънецът Йонел Букур спечели Гран при Ген. Крум Лекарски на турнира от Европейската лига по конен спорт

румънецът йонел бучур спечели гран ген крум лекарски турнира европейската лига конен спорт
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 12.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Румънецът Йонел Букур спечели състезанието по прескачане на препятствия за Гран при на Ген. Крум Лекарски на турнира по конен спорт в Божурище – кръг от Европейската лига за развитие.

13 ездачи си оспорваха приза на конна база Ген. Крум Лекарски. Само трима от тях успяха да преминат основния паркур с височина на препятствията 140 см. без грешка и да се класират за баража за определяне на победителя.

Йонел Букур в тандем с кон Касуиус постигна най-добро време от 41. 61 сек. и така си осигури победата. На второ място се класира 17-годишната Ивана Ангелова с кон Касай. Държавната шампионка на България записа време 45.45 сек.

Ивайло Бонев с кон Отело успя да преодолее най-бързо препятствията за 40.77 сек, но събаряне на едно от тях му отреди третата позиция. Четвърти и пети завършиха съответно Венцислав Изов с кон Каплан и Ивелин Вълев с кон Ягуар.

Въпреки че регистрира най-добро в основния паркур 65.09 сек. Ангел Няголов с кон Шалом не успя да се класира за баража за определена на шампиона, защото допусна две грешки и в крайното класиране се нареди шести.

Състезанието на конна база Ген. Крум Лекарски бе нов проект на Европейската федерация по конен спорт, който има за цел да даде шанс на млади ездачи да трупат опит в отборните скачания.

В турнира участваха повече от 40 български ездачи и коне. Конната база в Божурище ще бъде домакин на турнира за Купата на България през месец октомври.

Автор: Вяра Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Кузманов, синдикат към МВР: Това е последният ни мирен протест
Илия Кузманов, синдикат към МВР: Това е последният ни мирен протест
България стигна до равенство при визитата си на Грузия в Лигата на нациите
България стигна до равенство при визитата си на Грузия в Лигата на нациите