НОВИНИ

Румен Гечев: ДПС няма как да е опозиция с толкова ключови позиции в НС

bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 15.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме Промяната" изпълнява обслужващи функции на ГЕРБ и ДПС и това ще бъде наказано от избирателите. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "БСП за България" Румен Гечев. Той даде за пример гласуването на ръководствата на парламентарните комисии.

Избраха председатели на парламентарните комисии - вижте кои са те

"Ние взехме решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от парламента. И за наша радост, нашата позиция беше последвана от ИТН и партия "Възраждане". Така опозицията излезе и не присъства в този кадрови цирк, който бе разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ, ПП и ДПС", изтъкна той.

Според проф. Гечев новата политическа сглобка е ГЕРБ, ПП и ДПС.

"Тази сглобка е подигравка с българските избиратели, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ги излъгаха. Месеци наред слушахме остра, дори не-европейска, критика от едната и от другата страна, а изведнъж "плеснаха с ръце и се прегърнаха". Какво ли ги накара да направят такава драматична промяна и да заплюят в лицето избирателите си? Очевидно тук става въпрос за власт и интереси", посочи той.

БСП не иска да участва в такава "паралелна държава", тъй като освен че двете партии се съюзиха, в управлението е и ДПС, заяви той и уточни, че когато една партия подкрепя бюджета и кадровата политика на управляващите, и когато една партия, която твърди, че е в опозиция, а е на много ключови места и в парламента, и в регулаторните органи, то тя няма как да бъде опозиция.

"По отношение икономиката на България, има две ключови комисии, които са свързани с финансовите потоци и с контрола и управлението на правителството. Това са комисиите по икономическа политика и бюджетната комисия. И двете комисии са дадени на "опозицията" ДПС", каза Гечев.

Вижте целия разговор.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция Ангова: ДПС не е третият партньор в кабинета, новият гуверньор на БНБ сам ще избере подуправителите
Венеция Ангова: ДПС не е третият партньор в кабинета, новият гуверньор на БНБ сам ще избере подуправителите
Маркета Вондроушова и Онс Жабер определят новата шампионка на Уимбълдън
Маркета Вондроушова и Онс Жабер определят новата шампионка на Уимбълдън