НОВИНИ

По-малко горещо днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 15.07.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от изток, слаб, в източните райони - до умерен.

Температурите и в Южна България ще се понижат и максималните в в по-голямата част от страната ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево, в сутрешните часове по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 26° до 29°.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има райони с валежи и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя времето ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над планинските райони в Югозападна България, но вероятността за валежи е много малка. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

До средата на новата седмица ще се задържи слънчево и много горещо. Вятърът ще е слаб, или ще е почти тихо. Температурите ще се повишат още и в сряда на места в низините отново ще надхвърлят 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
24 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Хакерска атака срещу сайта на Народното събрание
Хакерска атака срещу сайта на Народното събрание