НОВИНИ

Румен Христов: Ще продължим разговорите с ГЕРБ за съвместно явяване на изборите

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 19.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Ще продължим разговорите с политическа партия ГЕРБ за съвместно явяване на изборите през юли, има нюанси в преговорите, които предстоят, надявам се, че ще намерим верните отговори и ще бъдем заедно, заяви в "Денят започва" Румен Христов, председател на СДС.

Относно други възможни коалиции, Христов каза, че опциите са две - коалиция с Патриотично консервативния блок и Демократична България, макар че разговорите с ДБ преди две години са били спрени именно от тях.

"Ние направихме не лош резултат, имаме потенциал от още 10 - 15 000 гласа, но дори и с него това не е достатъчно, за да прескочим бариерата, ние ще бъдем по-скоро рационални, отколкото емоционални, искаме нито един десен глас да не бъде загубен, така че ние ще намерим формула за коалиционно явяване, за да не бъдат загубени тези гласове".

Христов заяви, че СДС няма да поиска повече места от това, което биха могли да допринесат. "Очакваме по-предни места и ще водим преговори в тази посока. Преференциите, които бяха ползвани, бяха над 50%, това е благородно състезание", коментира още Христов.

СДС няма притеснения от гледна точка на ревизиите на предишното управление, заяви Христов.

"Ако някой е допуснал грешки, има си процедури, органи, които се занимават с това нещо, а не такива шумни комисии, които бяха създадени с предизборна цел", смята Христов.

Румен Христов счита, че действията на президента Румен Радев са като на кандидат-президент и при всички положения той ще се опита да се възползва от това. Председателят на СДС заяви, че с ГЕРБ не са коментирани варианти за кандидат за президентските избори. "Бяхме се договорили, че нещата ако потръгнат ще бъдем заедно един пълен цикъл от избори, затваряме цикъла с президентските избори и предполагам, че пак ще бъдем с тях", заяви Христов.

Гледайте повечче теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щангистите обраха наградите за месец април
Щангистите обраха наградите за месец април
Григор Димитров срещу квалификант за място на четвъртфиналите в Женева
Григор Димитров срещу квалификант за място на четвъртфиналите в Женева