НОВИНИ

Румен Радев: На този балотаж ще се сблъскаме с картела на статуквото

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 14.11.2021
5537
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото", заяви Румен Радев след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

По данни на "Галъп" Румен Радев и Илияна Йотова събират 50.0%, а по данни на "Алфа Рисърч" - 50.1% от гласовете на избирателите.

"Дебат категорично ще има", заяви още Радев.

По думите му изборите са показали решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма, с опитите за мимикрия и манипулация с цел да се разколебаят хората да гласуват.

Към политиците стои императивната задача да съставят правителство и то да бъде реформаторско, антикорупционно и социално, заяви още Радев.

Той благодари на всички българи, които са гласували, на изборната администрация и на инициативния комитет. По думите му избирателите са показали, че не им е безразлично. По думите му проблемът в изборите тази година е ниската избирателна активност и на въпроса защо това е така трябва да отговорят социолози, политически партии и кандидати.

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова също благодари за подкрепата и доверието на всички гласували за тях, както и на инициативния комитет.

"Освен на доверието, разчитаме на тези уроци, на естествените страхове на хората, на гнева им и на съмненията, които имат. Ще продължим нашата битка за разрушаване на една система, която не даде отговор на техните въпроси и на техните проблеми през последното десетилетие", заяви тя.

ВСИЧКО ЗА ВОТА - КАК ГЛАСУВАХА ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧИ В СЕКЦИИТЕ, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамилтън изпревари Верстапен за триумф на Гран при на Бразилия
Хамилтън изпревари Верстапен за триумф на Гран при на Бразилия
Ивайло Вълчев, ИТН: Партиите на промяната имат партньор в наше лице
Ивайло Вълчев, ИТН: Партиите на промяната имат партньор в наше лице