НОВИНИ

Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
11:07, 22.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

"Преди 5 години за първи път приех строя, помня лицата на много от вас, надеждата ни бе обща. Първият мандат мина в изтощителна борба. 5 години посветихме на битката за законност и демокрация. Политическата промяна е само първата крачка", заяви Румен Радев на официалната церемония по встъпването му в длъжност като президент.

По думите му обществото трябва да се раздели с част от миналото.

"Убеден съм, че можем да постигнем целите си, само ако обществото ни остане единно за реална промяна и напредък. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава", допълни Румен Радев.

Той добави, че ще отстоява суверенитета, закона, сигурността и справедливостта.

"В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще вдъхновява и чертае пътя ни напред", каза още държавният глава.

Цялата реч на Румен Радев вижте ТУК

След речта на Румен Радев се чуха 21 топовни салюта, както и българският химн "Мила Родино". Румен Радев и Илияна Йотова положиха венец пред Паметника на Незнайния воин.

"Вторият мандат" - церемонията

БНТ ви направи преки свидетели на събитието, което се проведе на площад "Св. Александър Невски" и площада пред Президентството.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Конструктивно отношение към всички наши партньори в НАТО
Кирил Петков: Конструктивно отношение към всички наши партньори в НАТО
Кош със сирената на Стеф Къри донесе победата на Уориърс над Рокетс
Кош със сирената на Стеф Къри донесе победата на Уориърс над Рокетс