НОВИНИ

Рязко застудяване предстои в неделя

рязко застудяване предстои неделя
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 15.04.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

Рязко и съществено застудяване предстои в неделя. Ще има и валежи, на места значителни. Ще има и райони със сняг.

Днес ще се задържи все още слънчево, с необичайно високи за средата на април максимални температури, в по-голямата част от страната между 20° и 25°, по Черноморието – от 15° до 22°. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър.

И утре ще остане топло за сезона, с максимални температури между 19° и 24°, но облачността ще се увеличава и след обяд и вечерта на отделни места, главно в западната половина от страната, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево, а вятърът – все още от юг-югоизток. Максималните температури ще са в широки граници – от 13° до 20° .

В планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има превалявания от дъжд, само по най-високите части – от сняг. Вятърът ще бъде умерен от северозапад, а максималните температури в курортите – между 7° и 13°.

В неделя се очакват повсеместни валежи. Ще бъде ветровито, а с понижението на температурите в следобедните часове и през нощта срещу понеделник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще има условия да се образува и задържа снежна покривка.

В понеделник и вторник валежите ще продължат, като границата между дъжд и сняг ще бъде на височина около 500 - 600 метра.

В сряда ще започне затопляне, което според по-дългосрочните прогнози ще продължи и през следващите дни, но сутрин ще остане студено за сезона с температури в някои райони около и малко под нулата.

В празничните дни около Великден времето ще бъде твърде променливо – ще има и слънчеви часове, но и повишена вероятност за валежи.

Какво ще е времето на Великден четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ
НС отхвърли кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ
Очакват се законовите промени, които ще дадат по-голяма самостоятелност на европейските делегирани прокурори
Очакват се законовите промени, които ще дадат по-голяма самостоятелност на европейските делегирани прокурори