НОВИНИ

РЗИ: Напрежението възникна заради липса на организация от личните лекари

рзи напрежението заради ваксините такова поведение подобава нито един лекар
bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 27.04.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ескалирането на напрежението пред сградата на Столичната РЗИ вчера е стигнало до физическа саморазправа с охраната, съобщават от службата в писмо до медиите по повод конфликта между личните лекари, чакащи за ваксина.

"Наложи се да потърсим съдействието на органите на реда. Такова поведение не подобава на нито един лекар или медицинско лице!", казват от РЗИ.

Становището на Регионалната здравна инспекция е, че до ситуацията се е стигнало поради липса на организация от самите лични лекари.

Те акцентират, че имат правомощия единствено да информират чрез подадените до тях имейл адреси личните лекари на територията на град София, че има налични ваксини и кога РЗИ ще има готовност за раздаването им.

Защо се стигна до конфликт пред столичното РЗИ?

"Многократно директорът на Столичната РЗИ д-р Пенчев разговаря със съсловната организация и столичната ѝ структура за създаването на организация, но за съжаление до този момент няма такава. Напрежението пред сградата на инспекцията създава сериозни проблеми за работата на структурата. Друг много сериозен проблем се явява и порочната практика един лекар да взима ваксини и за други общопрактикуващи лекари, което забавя процеса.

Относно човека от Военномедицинска академия, който е сниман и кадрите са изпратени до медиите с коментар, че изпреварва общопрактикуващите лекари, Ви информираме, че той взе ваксини за втора игла, които бяха предварително подготвени и нямаше нищо общо с личните лекари.

Информираме Ви, че към момента на изпращането на настоящия имейл, в Столичната РЗИ няма нито един общопрактикуващ лекар, който да чака за ваксини", посочват още в писмото си от Столичната РЗИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско Сираков обяви кога ще говори за ситуацията в Левски
Наско Сираков обяви кога ще говори за ситуацията в Левски
Прощално послание на екипажа на потъналата индонезийска подводница
Прощално послание на екипажа на потъналата индонезийска подводница