НОВИНИ

РЗИ: Всички контактни на премиера са под карантина

Сред тях са здравният министър и главния държавен здравен инспектор

рзи всички контактни премиера карантина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 25.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От днес, 25 октомври, министър-председателят Бойко Борисов е с положителен тест за COVID-19, съобщи РЗИ-София.

Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, се казва още в съобщението на РЗИ-София.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви в профила си във Фейсбук, че се самоизолира и се счита за поставен под карантина. При първа възможност ще си направи и PCR тест.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също обяви във Фейсбуйк, че се е самоизолирала, след като е била информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 345 000 българи са били под карантина от началото на епидемията
Над 345 000 българи са били под карантина от началото на епидемията
18 акта за неносене на маски на закрито и неспазване на дистанция в Благоевград
18 акта за неносене на маски на закрито и неспазване на дистанция в Благоевград