НОВИНИ

"С БНТ2 на училище" в помощ на учениците от 7. и 12. клас

bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 27.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Образование
Слушай новината

За втора поредна година Българската национална телевизия излъчва видеоуроци за учениците. Тази седмица стартираха първите уроци за учениците от 7. клас. Те се излъчват всеки понеделник и вторник. Всяка сряда и четвъртък БНТ 2 представя уроци и за по-големите ученици в предаването "Матурата на фокус".

Зам.-директорът на дирекция "Програмно съдържание" Николай Табаков обясни, че задачата, която БНТ си е поставила е да реализира 170 урока.

"Със сигурност сме в голяма помощ на учениците, които завършват образованието си тази година и нямат възможност да посещават уроци", смята изпълнителният продуцент в БНТ Николай Марков.

Уроците можете да гледате на сайта на БНТ, както и на сайта на просветното министерство. Уроците можете да гледате в ефира на БНТ 2 от 8.00 часа от понеделник до четвъртък.

Образователните програми „На фокус 7. клас“ и „Матурата на фокус“ са част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната на 13 март 2020 година.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България побеля от януарския сняг (Снимки)
България побеля от януарския сняг (Снимки)
Лек трус в Северна Македония
Лек трус в Северна Македония