НОВИНИ

С човек по-малко Арсенал запази мрежата си суха срещу Ливърпул

човек арсенал запази мрежата суха ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:38, 13.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ливърпул и Арсенал завършиха наравно 0:0 в първия полуфинален двубой от турнира за Купата на лигата, игра на стадион "Анфлийлд".

Всъщност срещата в Мърсисайд трябваше по програма да е реванш, но първия сблъсък между двата тима, който бе плануван за 6 януари, бе отменен заради големия брой заразени с COVID-19 в състава на "червените".

Двата тима предложиха постна продукция през първите 45 минути на срещата, в които нито считаният за фаворит състав на Юрген Клоп, нито този на Микел Артета успя да оправи точен удар по посока противниковата врата.

Единственото по-сериозно положение през полувремето бе създадено от "мърсисайдци". В 25-ата минута Робъртсън изведе с високо подаване Диого Жота зад гърба на "артилеристката" отбрана, а опитващият се да предотврати опасността Гранит Джака изрита португалеца в гърдите и получи директен червен картон.

Въпреки численото си преимущество, Ливърпул даде инициативата на Арсенал и гостите от Лондон бяха много близо да открият резултата в 72-ата минута, чрез Букайо Сака, който се опита да прехвърли Алисон, но стражът на домакините внимаваше и воладя безпроблемно топката.

"Червените" получиха отлична възможност да отбележат попадение в последната минута на редовното време, когато Аарън Рамсдейл се намеси неубедително при центриране на Окслейд-Чембърлейн по фланга и предостави топката на Такуми Минамино. Японецът обаче не успя да се разпише в опразнената врата от непосредствена близост.

В последните секунди на срещата нова недобра проява на Рамсдейл позволи на бранителят Неко Уилямс да стреля по посока вратата на Арсенал, но Бен Уайт изчисти от голлинията.

Така Ливърпул и Арсенал ще определят кой ще спори с Челси за Купата на лигата в четвъртък, 20 януари, от 21:45 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7034 са новите случаи на коронавирус за денонощието у нас
7034 са новите случаи на коронавирус за денонощието у нас
Атлетик (Билбао) ще спори с Реал (Мадрид) за втора поредна Суперкупа на Испания
Атлетик (Билбао) ще спори с Реал (Мадрид) за втора поредна Суперкупа на Испания