НОВИНИ

С равенство от 3:3 завърши мачът между ЦСКА и "Левски"

равенство завърши мачът левски цска
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 20.06.2020
Чете се за: 01:38 мин.
Спорт

Отборите на ЦСКА и "Левски" направиха равенство 3:3 в най-зрелищното и интересно дерби между двата тима от много години насам, с което бе даден старт на плейофната фаза на първата шестица в Първа лига, предаде БГНЕС.

"Червените" бяха определяни за фаворит преди двубоя и започнаха срещата на Националния стадион "Васил Левски" по-уверено, което даде резултат в 16-та минута, когато крилото на тима Греъм Кери действа много хитро при съдийска топка и центрира остро отдясно, а Янис Каргас прати топката в собствената си врата при опита да блокира Али Соу. Попадението окрили възпитаниците на Милош Крушчич и те доминираха напълно в следващите минути, като на два пъти гредата спаси "сините" от втори гол след удари на Кери и Пламен Гълъбов.

В 35-та минута защитата на ЦСКА и вратарят Густаво Бусато не се разбраха при една дълга топка и до нея пръв достигна Станислав Иванов, който бе повален от Бусато в наказателното поле. Иван Горанов не сбърка при изпълнението на дузпата и изравни резултата. В оставащите минути от първото полувреме играта бе равностойна, а в третата минута на продължението "Левски" стигна до пълен обрат след центриране от фал на Дени Алар, при което Холмар Ейолфсон изпревари Бусато и свали топката за Хали Тиам, който вкара в опразнената врата от непосредствена близост.

Темпото не спадна след почивката и в 58-та минута резултатът отново беше равен, след като Каргас и Холмар действаха тромава срещу Кристиян Малинов в наказателното поле и го повалиха, което доведе до дузпа, отсъдена от рефера Георги Кабаков. Вратарят на "сините" Георги Георгиев бе близо до това да отрази удара от бялата точка на Кери, но в крайна сметка топката попадна във вратата за 2:2. Само четири минути по-късно играчите на "Левски" отново празнуваха, след като Станислав Иванов проби отлично отдясно и центрира точно за резервата Симеон Славчев, който даде преднина на своите с глава.

В оставащите минути "армейците" изглеждаха безидейни в търсенето на изравнителен гол, но в самия край натиснаха съперника си и стигнаха до трети гол в 88-та минута, когато Али Соу сложи край на головата си суша с глава след центриране отдясно на Рубен Пинто. "Червените" имаха шанс дори да стигнат до успеха, но резервата Ахмед Ахмедов не успя да реализира от близка позиция след центриране на Джеси в 94-та минута.

По този начин двата отбора поделиха точки и зарадваха всички зрители на двубоя с отворен и атрактивен футбол и много голове, което рядко се случваше в последните сблъсъци между двата тима. След това равенство ЦСКА вече заема второ място с 51 точки, докато "Левски" е на трета позиция с 50 точки, колкото има и Локомотив Пловдив. Днешният резултат означава и че "Лудогорец" може утре да стане шампион на България за девети пореден път, ако вземе домакинството си на "Берое".

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват незаконен добив на злато в коритото на река Струма
Разследват незаконен добив на злато в коритото на река Струма
Дерби за историята! Зрелищно равенство между "сини" и "червени"
Дерби за историята! Зрелищно равенство между "сини" и "червени"