НОВИНИ

Съдът е залят от жалби срещу зелените сертификати

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:34, 01.11.2021 (обновена)
5829
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът е залят с жалби срещу зелените сертификати. 165 са подадени в Административия съд в столицата. Във всички жалби се иска съдът да спре изпълнението на заповедта на здравния министър до окончателното решаване на съдебните казуси. Магистратите обаче засега отказват.

По над 30 от жалбите съдът вече е отказал да спре изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването за новите мерки срещу разпространението на COVID-19.

Най-често съдът се мотивира с това, че жалбоподателите не сочат доказателства за претърпени от тях вреди от въвеждането на зелените сертификати.

Какво е "зелен сертификат" и колко време ще важи?

По някои от жалбите съда се мотивира и с решението на Кoнcтитyциoнния cъд, че pиcĸът oт пoгyбвaнe нa чoвeшкия живoт и yвpeждaнe нa чoвeшĸoтo здpaвe e зaплaxa зa вcичĸи дpyги чoвeшки пpaвa и cвoбoди, ĸaĸтo и зa дeмoкpaтичния peд. Решенията са буквално от последните два работни дни на изтеклата седмица и за тях в момента тече 7-дневния срок за обжалване пред ВАС.

До края на днешния ден подадените жалби срещу заповедта на здравния министър са 165, над 140 са образуваните вече дела. Останалите все още се обработват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раненият Меси обвини Лапорта в лъжа
Раненият Меси обвини Лапорта в лъжа
МВнР: Насаждането на омраза към България не е пътят за изграждане на добросъседски отношения
МВнР: Насаждането на омраза към България не е пътят за изграждане на добросъседски отношения