НОВИНИ

Съдът отказа по-лека мярка за задържания за палежа на "Купола" в Благоевград

съдът отказа лека мярка задържания палежа купола благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 18.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

43-годишният Орлин Соколов, задържан за палежа на сградата „Купола“ в Благоевград, остава в ареста. Окръжният съд в Благоевград не уважи искането на неговия адвокат за по-лека мярка.

Емблематичната сграда в центъра на Благоевград пламна рано сутринта на 5 септември. Засегнати от пожара бяха банков клон и нощни заведения, а щетите са за стотици хиляди.

Изгоря емблематична сграда в центъра на Благоевград

Огънят тръгва от залято с бензин ел. табло на заведение, от което Соколов е изгонен след скандал с персонала. Към полунощ на същия ден 43-годишният мъж е задържан на ГКПП „Калотина“ при опит да напусне страната. От тогава той е в следствения арест.

Адвокатът му Албина Анева заяви, че ще обжалва решението пред Апелативния съд в София. Според нея няма категорични доказателства, че именно клиентът ѝ е залял с бензин таблото, от което е тръгнал пожара.

Ясно е, че Соколов е изгонен от охраната на заведението след скандал с персонала. Той се заканил пред свой познат, че ще си отмъсти. Прибрал се до Дупница, където живее с приятелката си. Предполага се, че се е върнал с такси, като спрял на бензиностанция в Дупница, откъдето е купил бензин. Таксиметровият шофьор обаче е посочил, че пътникът, който возил, е приличал на Соколов, но не е потвърдил категорично, че е бил той.

Забраняват достъпа до сградата на "Купола" в Благоевград

Назначена е и втора лицева експертиза от камерите в заведението, заключението все още не е готово. При задържането на Соколов са направени ацетонови натривки на ръцете му, но не са открити следи от запалително вещество.

Орлин Соколов може да получи до 12 години лишаване от свобода, ако вината му бъде доказана.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19 арестувани след акция срещу купуване на гласове в Девня и Суворово
19 арестувани след акция срещу купуване на гласове в Девня и Суворово
Тихомир Иванов тренира със създател на шампиони
Тихомир Иванов тренира със създател на шампиони