НОВИНИ

Съдът отложи делото за строежа на "Алепу"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 27.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Фалстарт на делото за строежа на плажа Алепу, след като казуса с „подпорната стена" влезе в съда. Бургаските магистрати не дадоха ход на процеса, защото адвокатът на инвеститорите не е бил редовно призован.

Административният съд в Бургас днес трябваше да реши законно ли е брегоукрепването под формата на хотел над бившия "Шофьорски плаж" край Созопол. Процесът обаче така и не започна по същество.

Юрий Бошнаков, адвокат на гл. архитект на Община Созопол: "Процесуални пречки. Несвоевременно уведомяване на представител на "Алепу вилидж".

От въпросната фирма инвеститор представили и болничен, че не могат да се явят на днешното съдебно заседание.

Димитър Данаилов, адвокат на една от фирмите инвеститор: "Ние считаме, че казуса въобще не е сложен, но това е работа на съда да прецени всички аргументи на страните. В тази връзка мисля, че делата трябва да се гледат в съдебната зала. Ние вярваме в съда и мислим, че ще прецени законосъобразно".

От прокуратурата настояват разрешителното за строежа да бъде обявено за нищожно.

Христо Колев, прокурор по делото: „А именно за това, че след като има издадено едно строително разрешение, след това то е влязло в сила и не може да бъде издадено друго такова, какъвто е настоящия случай. Второто основание е, че не е извършена задължителна оценка за въздействието на околната среда, което ние смятаме, че задължително, тъй като строежа се намира в непосредствена близост до две защитени зони".

Нов опит да бъде даден ход на делото "Алепу" ще бъде направен на 21 септември.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американското консулство в Ченгду затвори врати
Американското консулство в Ченгду затвори врати
Над 10 000 са вече заразените с коронавирус в Северна Македония
Над 10 000 са вече заразените с коронавирус в Северна Македония