НОВИНИ

13-годишно дете загина, блъснато от влак край Сливен

bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 27.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Дете загуби живота си на жп релсите между сливенското село Сборище и град Твърдица. Инцидентът станал малко преди 21 часа снощи. По първоначална информация, момчето си играело на линията, когато по нея е преминавал пътнически влак от Карлово за Бургас.

Снощи на тази линия 13-годишно момче загуби живота си. То си е играело на линиите. Било е заедно с родителите си, които са пастири и са били с животните си на полето.

Загиналото дете е от твърдишкото село Сборище. По неофициална информация момчето е имало здравословен проблем със слуха и най-вероятно не е чуло приближаването на влаковата композиция. Местните хора смятат, че причината за смъртта е спречкване с пастири.

Красимир Куртев, с. Сборище: С майката и бащата си изкарваха прехраната при животновъди... Дете като всички останали, но не е някое буйно дете да прави бели, да ходят да крадат, такива неща нямаше...

Ж.п. линията минава в непосредствена близост до крайните къщи на селото, но през последните години инциденти не е имало. За снощния случай е образувано досъдебно производство. Назначена е и аутопсия за изясняване на подробностите за трагичния инцидент.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завърши "Гран При на България" в Самоков
Завърши "Гран При на България" в Самоков
Габриел Донев на полуфинал в София
Габриел Донев на полуфинал в София