Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

9.5 млн. лева е инвестицията за аквапарк "Възраждане", скоро в басейните и минерална вода

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
08:50, 27.07.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Инвестицията в комплекс "Възраждане" и прилежащия към него парк от 25 декара е в размер на 9.5 млн., като 5.3 млн. са нисколихвен кредит по ОП "Региони в растеж". Това заяви за Сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на дружеството инвеститор Димитър Шивачев.

По думите му основният фактор да се направи комплекса на това място е намиращият се в съседство извор на минерална вода "Баталова воденица".

Комплексът отвори врати днес. Всеки момент се очаква да се получат последните необходими документи и да започне да се използва минерална вода в аквапарка. Тя ще се използва и във вътрешната, и във външната част, ще се смесва с тази за битови нужди, като температурата ще се регулира, обясни Шивачев.

Тази вода е полезна както за пиене, така и за външно приложение - помага на опорно-двигателния апарат, за кожни заболявания. Приемана вътрешно е полезна за стомашно-чревния тракт.

5 са външните басейни в новия аквапарк "Възраждане" - хидромасажен басейн, развлекателен, смесен с детски басейн, детски пратер с пързалки и допълнително има още пет пързалки. Това уточни мениджърът на басейна Андрей Калмаков. До 11 спасители има на смяна, като се включват и тези, които наблюдават контрола на пързалките за по-голяма безопасност.

Заради кризата с коронавируса в комплекса стриктно се взимат предпазни мерки.

Капацитетът на аквапарка е 500 човека, но ще се допускат до 250.

Чадърите във външната част са подредени на 5 метра разстояние. След всеки клиент се дезинфекцира повърхността на шезлонгите. На входа на комплекса се мери температурата на всеки посетител, дезинфекцират се ръцете, дават се инструкции и калцуни, за да се стигне до съответния обект.

Дезинфекцията във вътрешната част се спазва на час, като всяко едно помещение се минава основно. Гледа се за това да не се струпват хора и да има дистанция между тях от 2.5 метра. Има потоци за влизане и излизане, и също се прави контрол за температура и дезинфекция на ръцете.

Вижте повече за новия аквапарк във видеото

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спас Гърневски: Предателство към народа е да искаш избори в този момент
Спас Гърневски: Предателство към народа е да искаш избори в този момент
Мащабни сблъсъци между полиция и демонстранти в Сиатъл
Мащабни сблъсъци между полиция и демонстранти в Сиатъл