НОВИНИ

Сага с акциите на "Левски": Премиерът не ги иска, Сашо Диков ги носи на "Герена"

акциите левски
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 13.05.2020
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

Изненадващ ход с акциите на футболния "Левски". Собственикът на клуба Васил Божков обяви чрез писмо на "Нове Холдинг", че връчва мажоритарния пакет акции на министър-председателя Бойко Борисов.

От името на правителството - министърът на младежта и спорта Красен Кралев отказа да ги приеме.

Изпълнителният директор на "сините" Павел Колев с разочарование каза, че Левски не заслужава подобно отношение.

Павел Колев: На историята на този клуб не отива това подмятане на акции.

Павел Колев допълни, че не смята да се обажда на бизнесмена Васил Божков.

Павел Колев: Не смятам да му се обаждам, ако той има какво да ми каже, ще ми се обади.

Изненадващото в случая бе това, че за официален приносител на акциите и човек, който да ги връчи на Борисов, избран от Васил Божков, бе журналистът Сашо Диков.

Сашо Диков: Човекът ми има доверие, че задачата и функцията по предаване на акциите, ще бъде изпълнена по най-добрия начин.

След като Диков не бе допуснат в Министерския съвет и не успя да предаде акциите на Бойко Борисов, журналистът обясни какво ще прави от тук нататък:

Сашо Диков: Единственото, което мога да направя, е да ги върна откъдето съм ги взел.

На свой ред ръководителят на пресофиса на МС Севдалина Арнаудова посочи, че премиерът Борисов отказва категорично да приеме акциите на футболния клуб.

Севдалина Арнаудова: Аз не моге да ги предам на г-н Борисов, защото г-н Борисов отказа да ги приеме. И не мога да вляза в ролята на куриер, както си ти. Г-н Борисов смята, че това е несериозно и отказва да куриерствам и да приеме акциите по този начин.

Спортният министър Красен Кралив коментира пред медиите, че за да има прехвърляне на акции, трябва да има волеизявление и от двете страни.

Красен Кралев: Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на "Левски", който не е реден. Няма как премиерът на държавата да е собственик на който и да е клуб.

Тити Папазов: Продължавам да бъда единственият, който желае да притежава тези акции, защото имам ясна визия какво трябва да се случи и как трябва да извадим максимална поука от грешките, което евентуално са нанесени от моите предшественици.

По информация на БНТ Сашо Диков в момента се намира на стадион "Георги Аспарухов", където ще връчи акциите на изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев.

Очаквайте подробности!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотелите във Варна остават затворени заради липса на клиенти
Хотелите във Варна остават затворени заради липса на клиенти
ЕК представя план за отваряне на границите преди летния сезон
ЕК представя план за отваряне на границите преди летния сезон