НОВИНИ

Сакраменто срази Милуоки в исторически мач за Сабонис, Тейтъм вкара 38 точки при успеха на Бостън срещу Юта

сакраменто срази милуоки исторически мач сабонис тейтъм вкара точки успеха бостън юта
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 13.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт

Отборът на Сакраменто Кингс се наложи със 129:94 у дома срещу състава на Милуоки Бъкс в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Пореден двубой за "кралете" пропусна българската звезда Александър Везенков, който продължава да лекува контузия, но шоуто в "Голдън 1 Сентър" отново бе запазено за литовеца Домантас Сабонис.

208-сантиметровият център приключи мача с 22 точки и 11 борби за своя 47-и пореден "дабъл-дабъл" с екипа на Кингс, което е нов клубен рекорд. До този момент върховото постижение се държеше от легендата на тима Джери Уест, който през сезон 1967/68 прави серия от 46 поредни срещи, в които записва "дабъл-дабъл".

Иначе възпитаниците на Майк Браун изиграха много силен двубой тази вечер срещу "елените", като контролираха случващото се на паркета от началото до края и заслужено се поздравиха с крайния успех, реванширайки се за драматичната загуба от този съперник след продължение през януари.

Освен Сабонис на висота за победителите бяха още Ди‘Арън Фокс, който стана най-резултатен с 29 точки, както и Малик Монк, приключил с 25.

Голямата звезда на Милуоки Янис Андетокумбо пък бе над всички за Бъкс със своя "дабъл-дабъл" - 30 пункта и 13 борби.

В подреждането Сакраменто Кингс заема 7-ата в Западната конференция с баланс 37-27, докато "елените" са втори на Изток с показатели 42-24.

Междувременно в друга среща от изминалата нощ Бостън Селтикс се наложи като гост на Юта Джаз със 123:107, за да стигне до своята 51-а победа през кампанията.

С основна заслуга за успеха беше Джейсън Тейтъм, който реализира 38 точки, докато с 24 завърши Дерик Уайт. От другата страна Кейонте Джордж се отчете с 26 пункта за "джазмените", които обаче инкасираха 11-о поражение в последните си 13 мача.

Селтикс продължават да бъдат начело в Източната конференция с баланс 42-14, а Юта Джаз са 12-и на Запад с показатели 28-37.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин предупреди Запада, че е готов за ядрена война
Путин предупреди Запада, че е готов за ядрена война
Дания ни връща заподозрения за убийството в Цалапица
Дания ни връща заподозрения за убийството в Цалапица