НОВИНИ

Сакскобургготски: Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:26, 12.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
сакскобургготски бих посъветвал днешните депутати мислят българия всичко
Слушай новината

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент, той заяви:

Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да поотстъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички.

Симеон Сакскобургготски и сестра му осъдиха България в Страсбург

Сакскобургготски коментира и решението на съда в Страсбург, че Мораториумът върху царските гори е нарушил правата му и тези на неговата сестра Мария-Луиза.

Едно нещо е да се защитава на човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото съм дал живота си, ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението, защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи, подчерта Сакскобургготски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски гони победа над Локомотив (Пловдив) в официалния дебют на Стоилов
Левски гони победа над Локомотив (Пловдив) в официалния дебют на Стоилов
България излиза срещу Германия в 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021 тази вечер
България излиза срещу Германия в 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021 тази вечер