НОВИНИ

Съмър Макинтош се оттегли от дисциплината 800м свободен стил за олимпийската квалификация в Торонто

Решението на Макинтош увеличи драстично шансовете на нейната американска съперничка - Кейти Ледецки за безпрецедентен четвърти златен медал в дисциплината на Игрите в Париж

съмър макинтош оттегли дисциплината 800м свободен стил олимпийската квалификация торонто
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:04, 08.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Канадката Съмър Макинтош се отказа от участие в дисциплината 800 метра свободен стил на олимпийските квалификации в Торонто следващата седмица.

Решението на Макинтош увеличи драстично шансовете на нейната американска съперничка - Кейти Ледецки за безпрецедентен четвърти златен медал в дисциплината на Игрите в Париж.

През февруари тази година канадката стана първата състезателка, победила в Ледецки от 13 години насам на 800 метра свободен стил, след като я изпревари по време на надпревара във Флорида.

Изглежда обаче Съмър Макинтош е решила да насочи усилията си за Олимпийските игри в Париж 2024 в други дисциплини, като на квалификацията тя ще участва на 100, 200 и 400 метра свободен стил, 200 и 400 метра съчетано, 100 метра гръб и 200 метра бътерфлай. 17-годишната плувкиня, родена в Торонто, държи световния рекорд на 400 метра съчетано и се очаква да бъде фаворитка за златото за 200 съчетано в Париж, както и на 400 метра свободен стил и на 200 бътерфлай.

Така носителката на общо седем златни отличия от олимпийски игри Кейти Ледецки остава най-явния фаворит на 800 метра свободен стил за Игрите в Париж, където тя ще се опита да стане първата жена в историята, триумфирала в една и съща дисциплина на четири поредни олимпийски игри.

При мъжете единственият с подобно постижение е американецът Майкъл Фелпс, който в периода Атина 2004 - Рио де Жанейро 2016 неизменно триумфираше със златото на 200 метра съчетано плуване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как протича изборният ден в Северна Македония?
Как протича изборният ден в Северна Македония?
Как е планирано покушението над Зеленски?
Как е планирано покушението над Зеленски?