НОВИНИ

Само 2 басейна готови за летния сезон в Разград

басейна готови летния сезон разград
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 10.06.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

Към момента само два басейна може да се ползват в Разград. Единият е закрит и се намира в един от хотелите в града, а другият е откритият плувен басейн до стадиона на „Лудогорец“. Той е подсигурен с двама спасители, съобщиха от местната общинска администрация.

Това стана ясно след инспекция на всички водни обекти на територията на община Разград, която установи тяхната готовност и обезопасеност за летния сезон. В проверките се включиха представители на Здравната инспекция, Полицейското управление, Българския червен кръст и на местната общинска администрация.

Комисията е обходила общо 16 обекта. Сред общите констатации е тази, че всички водоеми са обезопасени и обозначени с табели „Къпането забранено“, единствено на язовир „Островче“ една от табелите е в лошо състояние.

Очаква се скоро да бъде разрешено къпането на язовир „Пчелина-2“. Там от 23 юни до 15 септември ще има спасителен пост с двама правоспособни водни спасители и обособяване на максимално обезопасена зона на разстояние до 100 м. брегова ивица на водната площ с дълбочина на водата около 3 метра, където ще е разрешено плуването.

Профилактика се извършва в открития плувен басейн в спортен комплекс „Стрелба с лък“. Отварянето му ще бъде съобразено с епидемиологичната обстановка, ще бъде обезопасен с един спасител.

В профилактика е и откритият плувен басейн в местността „Липовото“ – с. Островче. Той ще е готов за ползване след 22 юни, като ще бъде обезопасен с един спасител. След 10 юли се очаква да е готов за ползване и басейнът в местността „Курнаците“.

След 1 октомври ще работи закритият плувен басейн в ОУ „Ив. С. Тургенев“. В момента той е празен и временно затворен за ползване.

Комисията констатира, че са обезопасени и всички водни обекти край по-малките населени места в община Разград – Осенец, Островче, Дряновец, Благоево, Липник, както и „Пчелина-1“. Язовир „Балкански“ е източен за профилактика.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неврохерурзи с нов опит да спасят Шухамер
Неврохерурзи с нов опит да спасят Шухамер
Наско Сираков: За мен връщането в "Левски" е кауза! (ВИДЕО)
Наско Сираков: За мен връщането в "Левски" е кауза! (ВИДЕО)