НОВИНИ

Само 2 положителни проби при тестването на учениците днес в Русенско

мон получи нова пратка тестове ученици области вижте
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 16.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Здраве
Слушай новината

Общо 2 458 ученици, 193 педагогически и 123 непедагогически специалисти са тествани за COVID-19 през последните два дни в област Русе.

В 37 от общо 50 училища в Русенско има достатъчен брой родители, дали съгласие децата им да се проверяват за коронавирусна инфекция 2 пъти седмично, за да започнат присъствени занятия.

Т. нар. щадящи тестове за учениците от първи до четвърти клас обаче пристигнаха в крайдунавския град едва в края на миналата седмица. В 8 от училищата, в които не е имало избирателни секции за вота за президент и Народно събрание на 14 ноември, децата се върнаха в клас вчера, а в останалите 37 – днес.

„На практика върнати в клас са 184 паралелки“, уточни за БНТ началникът на Регионалното управлиение на образованието Росица Георгиева, като добави, че при тестването в област Русе са помагали 113 доброволци, от които 90 родители.

„Навсякъде тестовете са минали нормално и без проблеми. 2 от пробите на учениците са положителни за COVID-19. Бързам да уточня, че двете деца са от различни училища. В трето учебно заведение има и учител с положителна проба. Те са изолирани. Предстои им да си направят лабораторни изследвания“, каза още Георгиева.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно до края на деня със слаби валежи
Облачно до края на деня със слаби валежи
Йордан Лечков за БНТ: Не се мисли за смяна на Ясен Петров
Йордан Лечков за БНТ: Не се мисли за смяна на Ясен Петров