НОВИНИ

Само за месец: Трета мощна експлозия в сръбския оръжеен завод в Чачак

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
16:53, 20.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Снимка:
Слушай новината

Трета мощна експлозия в сръбския оръжеен завод "Слобода" само за месец. При инцидента тази нощ за пострадали леко трима работници. Жителите на град Чачак споделят, че се страхуват за живота си. Според сръбския президент Александър Вучич, вероятно става дума за умишлен палеж.

Около 20.00 ч. местно време силен взрив разтърсва град Чачак.

Експлозията е в завода за боеприпаси "Слобода". Следват още няколко. Избухва голям пожар. Преди две седмици в завода отново имаше серия от експлозии - на 4 и 7 юни - в малките часове на нощта.

При инцидента от тази нощ леко са пострадали трима служители.

"Всички хоспитализирани работници са стабилни и имат предимно порезни рани от счупени прозорци. Един от тях е в интензивно отделение, двама са оперирани. Ще ги задържим за наблюдение през следващите дни", обясни Биляна Ковачич, говорител на болницата в Чачак.

Живеещите в близост до "Слобода" са евакуирани и настанени в хотели от местните власти. Не се съобщава за пряка опасност за населението, но районът е отцепен. Разследване на причините за инцидента ще може да започне едва 24 часа след последната експлозия.

Според сръбския президент Вучич, взривът е станал в помещение, в което няма електрически кабели и версията за случайно прехвръкнала искра, е почти изключена. Размерът на щетите може да достигне до 2 млн. евро. Неотдавна завод "Слобода" е подписал договор на стойност 50 млн. евро за износ на оръжия за чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на Ериксен: Крис е добре
Съпругата на Ериксен: Крис е добре
Бойко Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно
Бойко Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно