НОВИНИ

Следобед отново се очакват валежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 20.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Със слънце започна денят днес в Западна България, но в близките часове отново на много места в цялата страна ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 23°. Утре официално започва лятото. Астрономическото му начало ще е в 6.32 часа.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд.

Ще има условия и за градушки. Дневните температури ще се повишат, но максималните ще са в широк интервал, от 25° в източните райони до 30°-33° на запад.

Денят по морския бряг ще започне със слънце, но в следобедните часове на места ще превали и ще прегърми.

Ще духа бриз. Максимални температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 19 - 21°.

Слънце до обяд и повече облаци следобед и в планините, като ще превали главно в масивите в източната половина от страната Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

През следващите дни ще има повече слънце, а следобедни краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места в Източна България и планинските райони. Температурите ще се повишат значително и максималните в петък и събота ще са между 33° и 38°, по-ниски ще остават по морския бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима българи и 6 тона хашиш са задържани край Палермо (ВИДЕО)
Трима българи и 6 тона хашиш са задържани край Палермо (ВИДЕО)
Граждани задържаха пиян шофьор след катастрофа в Пловдив
Граждани задържаха пиян шофьор след катастрофа в Пловдив