НОВИНИ

Съпругата на пернишкия прокурор смятала, че това е нормален битов конфликт

Бисер Михайлов остава в ареста до 72 часа

съпругата пернишкия прокурор смятала нормален битов конфликт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:57, 13.10.2023
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Съпругата на пернишкия прокурор смятала, че става дума за нормален битов конфликт. Това стана ясно от брифинг на Софийската градска прокуратура по случая със задържания за побой Бисер Михайлов, на когото вече е повдигнато обвинение.

От прокуратурата информират, че жената казва, че няма спомен какво точно се е случило, че ѝ и се губят моменти и не може да възпроизведе какво е било нападението или дали сама е паднала. Нейната версия е, че е имало спокойна атмосфера, след което са влезли във вербален конфликт.

Задържаха бащата на Васил Михайлов заради побой над съпругата си

Има драскотини и по тялото на прокурора, но тепърва ще се установи дали са били причинени при нападение или при отбрана, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Малко преди 1.00 ч. тази нощ в Софийската градска прокуратура е получен сигнал за скандал в дома на прокурора. На място пристигнал дежурен следовател и е направил оглед. Жената е откарана в болница, придружена от дъщеря си, която подала сигнала до тел 112, след като видяла майката си да лежи на пода.

"Разпитани са свидетели, като също така е направено освидетелстване на лицата, които са замесени в този конфликт. Докладвани са материалите, които са събрани като доказателства на наблюдаващ прокурор, който е извършил преценка, че са налице достатъчно основания да се смята, че прокурор от Окръжна прокуратура в Перник е извършил средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Поради тази причина е привлечен към наказателна отговорност", обясни Христо Кръстев - говорител на Софийска градска прокуратура.

Адвокатът на Бисер Михайлов: Между него и жена му е възникнала свада

Той допълни, че в част от свидетелските показания се твърди, че има изпадане в безсъзнание. Поради тази причина е назначена съдебно медицинска експертиза, която трябва да отговори на въпроса какви са причинените телесни увреждания и дали се касае за средна, лека или множество телесни повреди.

По всяка вероятност СГП ще направи предложение пернишкият прокурор да бъде отстранен от длъжност. За момента той е задържан до 72 часа.

В ранните часове на днешния ден е получено съобщение в полицията, че прокурор от Окръжна прокуратура-Перник е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие.

На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица. Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът "Денков - Габриел" оцеля след първия вот на недоверие
Кабинетът "Денков - Габриел" оцеля след първия вот на недоверие
Съдът в Сливен остави в ареста трима мъже, отглеждали и разпространявали марихуана
Съдът в Сливен остави в ареста трима мъже, отглеждали и разпространявали марихуана