НОВИНИ

Съпругата на убития Мартин Божанов - Нотариуса е служител на ГДБОП

Разследващите уточняват откъде е стреляно по Божанов

съпругата убития мартин божанов нотариуса служител гдбоп
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 01.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Съпругата на Мартин Божанов - Нотариуса, който беше убит показно снощи в столичния кв. "Горна баня" е служител на ГДБОП, потвърди главният секретар на МВР Живко Коцев. Той уточни, че тя е уволнявана от ГДБОП, обжалвала е отстраняването си и е възстановена от съда на работа. В момента е в майчинство.

Днес предстои втори оглед на мястото на покушението. За момента е ясно, че със сигурност Божанов е станал жертва на стрелба с огнестрелно оръжие. Какъв тип е то и от какъв калибър, тепърва ще се уточнява.

Днес разследващите ще се опитат да установят и къде точно е бил позициониран стрелецът - в или извън комплекса, в който се е намирал Божанов.

"Открити са доказателства, относими към производството. Установени са ценни свидетели. Има предположения за мястото, откъдето е произведена стрелбата. То ще бъде огледано, за да се установи посоката на оттегляне и мястото. Близо е до комплекса и ще се установи къде е бил позициониран стрелецът. Касае се за стрелба с огнестрелно оръжие, по свидетелски показания - 2 или 3 изстрела", посочи Живко Коцев.

Той допълни и че тепърва разследващите ще проверяват миналото на жертвата и в какви скандали е бил замесен.

  • Съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР

От пресцентъра на МВР уточниха по-късно, че съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване в МВР на изпълнителска служба в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г., поради отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд – София-град от 18 октомври 2021 г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, същата е възстановена за държавен служител – стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г. В момента жената е в отпуск по майчинство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама мъже ограбиха пенсионер в Морската градина на Бургас
Двама мъже ограбиха пенсионер в Морската градина на Бургас
Окончателно: По-евтин газ за февруари предлага "Булгаргаз"
Окончателно: По-евтин газ за февруари предлага "Булгаргаз"