НОВИНИ

Съпругата на Удо Ланге и задържаният за убийството на бизнесмена имали лични отношения

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:11, 15.08.2022
15491
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Съпругата на Удо Ланге и задържаният за убийството на бизнесмена имали лични отношения. Това стана ясно на съвместен брифинг на Окръжната прокуратура и полицията в Перник по повод действията по разследване по воденото досъдебно производство за умишлено убийство в с. Кладница.

Има достатъчно събрани доказателства, че задържаният е съпричастен към престъплението. Предстои и внасяне на искане за постоянна мярка, заяви старши комисар Павел Млеканов - директор на ОД на МВР-Перник.

"В резултат на съвместната работа на прокуратурата и ОД на МВР и екип от разследващи, се събраха достатъчно доказателства и е повдигнато и предявено обвинение за извършено умишлено убийство. Лицето е задържано за 24 часа, след което е удължено до 72 часа с прокурорско постановление. Утре ще бъде внесено искане в Окръжния съд с оглед за вземане на най-тежката мярка за неотклонение", каза Аделина Алексиева - наблюдаващ прокурор.

От прокуратурата обясниха, че обвиненият е познат на пострадалия и на семейството му. Работил е при съпругата на жертвата. Мотивът за престъплението е личен.

"Задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения. Този човек е адресно регистриран в София. Към момента доказателствата сочат, че той е извършител на убийството. Работи се и по установяване на съпричастие и на други лица. Задържан е вчера сутринта в жилището му в София", каза Албена Стоилова - говорител на Окръжна прокуратура - Перник.

Според разследващите, има доказателства за определен вид оръжие, но все още не са готови и експертизите. На този етап няма доказателства срещу съпругата. Все още се установява как точно е извършено убийството.

МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години продали на шведска компания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров и Виктория Томова с прогрес в ранглистите
Григор Димитров и Виктория Томова с прогрес в ранглистите
Двама българи влизат на полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Европейското по плуване
Двама българи влизат на полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Европейското по плуване