НОВИНИ

Сър Джим Ратклиф: Всичко ще изисква време и търпение, имаме големи амбиции

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:44, 26.12.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
сър джим ратклиф всичко изисква време търпение имаме големи амбиции
Снимка: БТА
Слушай новината

Новият инвеститор в Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф се обърна в отворено писмо към Тръста на привържениците на "червените дяволи", за да ги призове за търпение в желанието им клуба да се върне на позициите си от времето на сър Алекс Фъргюсън.

Преди два дни Юнайтед обяви официално влизането на Ратклиф в клуба, като собственикът на компанията ИНЕОС придоби 25% от акциите на състава от "Олд Трафорд".

От официалното изявление стана ясно още, че английският бизнесмен и неговият екип ще поемат отговорността по спортно-техническите въпрости в отбора, включително позицията на мениджъра и трансферите.

Часове преди домакинството срещу Астън Вила навръх Коледа във Висшата лига сър Джим Ратклиф обяви пред привържениците, че влиза в Манчестър Юнайтед с големи амбиции и вярва, че той и хората около него могат да донесат "спортен успех на терена" за 20-кратните шампиони на Англия, които обаче не са печелили титлата вече в продължение на повече от 10 години.

"Исках да се обърна към Вас в този момент предвид огромната роля на феновете за бъдещето на Манчестър Юнайтед. Ние осъзнаваме нашата отговорност като пазители на клуба от ваше име. Вярвам, че можем да донесем спортен успех на терена, за да допълним несъмнения търговски успех, на който клубът се радва. Всичко ще изисква време и търпение, заедно с най-високо ниво на професионално управление. Вие имате големи амбиции към Манчестър Юнайтед, както и ние. Няма гаранции в спорта и промяната може да отнеме време, но ние сме тук в дългосрочен план", заявява в отвореното си писмо Джим Ратклиф.

Понастоящем Манчестър Юнайтед се намира в много трудно положение в Англия, където заема 8-о място в подреждането, а като прибавим и отпадането от Шампионската лига със сигурност напрежението върху наставника Ерик тен Хаг и неговите футболисти е изключително голямо преди заключителните два двубоя за "червените дяволи" през календарната 2023-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбската опозиционерка Мариника Тепич продължава гладната стачка
Сръбската опозиционерка Мариника Тепич продължава гладната стачка
Ливърпул взе своето срещу Бърнли и излезе начело във Висшата лига
Ливърпул взе своето срещу Бърнли и излезе начело във Висшата лига